Overlijdensbericht Jozef Bosman

Jozef Bosman - Lekkodagen 2022.jpg26-03-2023 12:22 26-03-2023 12:22

Helaas hebben wij het verdrietige bericht ontvangen dat Jozef Bosman -trotse schipper van mslb Anna- op dinsdag 14 maart 2023, op 61- jarige leeftijd, plotseling is overleden. Een kort bericht waarvan we enorm zijn geschrokken. Wij kennen Jozef als een grootmoedig mens die staat voor wat hij zegt en doet wat hij belooft.

Jozef en Corina kwamen in 2019 voor het eerst met de Anna naar de Lekkodagen. Zij hebben dan net de Anna als Harmonie III gekocht van Gerrie van Meegen. De Harmonie III was vanaf het begin in 2006 een vaste waarde voor de Lekkodagen.

Voor de organisatie van de Lekkodagen zijn we erg afhankelijk van vrijwilligers, we doen het met een kleine club en met een klein budget. Verder vinden wij het erg leuk als er rondvaarten worden verzorgd door deelnemende schepen, iets wat de Harmonie III voor ons verzorgde. Na de verkoop van de Harmonie III moesten wij nog kennismaken met de nieuwe eigenaren en wij hoopten natuurlijk dat zij de rondvaarten met verschillende partijen voort wilden zetten.

De eerste kennismaking was erg prettig en het was gelijk duidelijk: de nieuwe eigenaren Jozef en Corina zouden het stokje als vrijwilligers onvoorwaardelijk overnemen. Jozef gaf aan dat alles door zou gaan zoals we altijd gewend waren. Gerrie had bij de verkoop al duidelijk gemaakt wat dat zoal inhield en de Lekkodagen en de intocht van Sinterklaas werden met de verkoop mee overgedragen.

Voor ons een zegen: hoe fijn dat een schipper andere mensen van zijn hobby mee wil laten genieten en een mooi moment wil bezorgen. De contacten met ons maar ook met de verschillende stichtingen waren erg prettig en alles werd tot in de puntjes verzorgd. Jozef en Corina namen het volledige stuk van de organisatie op zich, één telefoontje aan het begin van het seizoen volstond. Er zijn veel Wijkse ouderen en mensen met een beperking die mooie herinneringen hebben aan een rondvaart op de Anna. Voor Abrona, stichting de Loever, het Droomhuis en de Wijkse Algemene Bond van Ouderen zijn dit momenten waar naar uitgekeken wordt. Verder natuurlijk de intocht van Sinterklaas, hoeveel kinderen hebben er hals reikend op de Wijkse kade gestaan om te zien hoe de Anna onder de bezielende leiding van Jozef en zoon Lucas de Wijkse Haven in kwam varen met Sinterklaas aan boord. Prachtige gebaren, zeker als je bedenkt dat de Anna, Cuijk als thuishaven heeft.

Diny van Dam, contactpersoon van de WABO (Wijkse Algemene Bond van Ouderen) liet ons al weten geschrokken te zijn van dit bericht. Langs deze weg wil zij haar dank uitspreken voor de mooie momenten en betuigt namens deze dankbare club haar medeleven aan Corina en de familie, en wensen hen veel sterkte met dit grote verlies.

De organisatie van de Lekkodagen wenst Corina, zoon Lucas en de rest van de familie en vrienden veel sterkte met dit grote verlies en bedankt Jozef voor zijn grootse inzet. Hij zal door velen gemist worden.

« Terug