Historische schepen in de Wijkse Haven

Lekkodagen 2019 van 27 september tot maandag 30 september

Lekkodagen 2017
Traditiegetrouw zijn de Lekkodagen in het laatste weekend van september. De haven is dan van vrijdagmiddag 28 september 12.00 uur tot maandag 1 oktober 12.00 uur weer het domein van de deelnemers. Wilt u eerder aanmeren in de Wijkse Haven dan kan dat natuurlijk, neem hiervoor contact op met de havenmeester van de Wijkse Haven, Kees Oorschot.

Lekkodagen is één van de mooiste maritieme evenementen van Nederland voor historische binnenvaartschepen.

Het team van de Lekkodagen is druk met de voorbereidingen.

Team_Lekko_2017.JPGmaandag 18 september 2017 11:33

De laatste weken moet er nog veel geregeld worden voordat de haven vrijdag 30 september weer als de haven van de Lekkodagen is ingericht. Bijna 80 schepen hebben zich aangemeld nu, de haven zal er weer prachtig bijliggen.

Stroomvoorzieningen worden uitgebreid, pontons worden aangvoerd, de loopbrug wordt geïnstalleerd en hekken worden geplaatst. Alles wordt zorgvuldig voorbereid maar moet in de ochtend van 30 september in vier uur tijd worden gerealiseerd terwijl de eerste schepen al aan de steigers liggen.

Feesttent

Lunaworx (voorheen Brood en Spelen) zorgt ervoor dat er op de wal voor jong en oud vertier is. Ook het schippersmaal wordt door hen verzorgd in een fraaie feesttent met een gezellige sfeer. 

Er is een stand met modelbouwboten op zaterdag en zondag ontvangen we oude traktoren en de oldtimervereniging in Wijchen. We zien u graag op de steigers of op de wal. Maak een praatje met de schippers en neem en kijkje in de machinekamers met de oude motoren. Geniet van de gezelligheid op en rond de haven.

We wensen u mooie Lekkodagen!

« Terug